Antreprenor relaxat în vacanţă

antreprenor in vacanta

Antreprenorilor care merg în vacanţă şi îşi lasă businessul la birou, detaşându-se complet, le spunem un mare bravo. Dar pentru că ştim că asta se întâmplă extrem de rar şi înţelegem perfect de ce, avem câteva sfaturi astfel încât vacanţa să fie una relaxantă.

Planifică şi prioritizează

Gândeşte-te din timp la momentul potrivit pentru a pleca în vacanţă. Tu ştii cel mai bine când afacerea ta iţi solicită mai mult timp sau îţi poate oferi prilejul de a o urmări de la distanţă. Dacă ai, de exemplu, o fabrică de îngheţată, să pleci în concediu în august ar putea fi o decizie riscantă.

La fel de important este să îţi şi prioritizezi taskurile. Rezolvă ceea ce este important din timp, iar dacă este necesar să lucrezi şi în concediu asigură-te că te vei ocupa doar de ce este important şi urgent. O listă pregătită din timp îţi va salva mult timp. Pentru prioritizarea taskurilor matricea lui Eisenhower este un model extrem de util, care te poate ajuta să departajezi taskurile urgente de restul şi despre care poţi citi pe larg aici.

Transferă responsabilităţile tale către colegii care rămân la birou

Unul dintre cele mai dificile apecte de gestionat atunci când lipseşti de la birou o perioadă îndelungată este să te asiguri că nu rămâne haos în urma ta. Selectează resposabilităţile de care se pot ocupa alte persoane, iar dacă simţi nevoia să verifici că totul decurge conform aşteptărilor foloseşte aplicaţii de monitorizare a statusului sarcinilor şi afişarea celor finalizate. Todoist sau Trello sunt aplicaţii eficiente şi larg utilizate. Citeşte mai mult despre transferul de responsabilităţi.

Menţine contactul cu partenerii şi clienţii

Asigură-te că există cineva în urma ta care să răspundă la telefon şi să menţină legătura cu clienţii. Iar dacă eşti one man show asigură-te că vor fi informaţi de perioada în care lipseşti şi vor şti când să reia legătura cu tine. De asemenea, nu lăsa descoperite conturile de social media sau alte canale de comunicare pe care le foloseşti în mod normal. Poţi programa din timp postările sau campaniile de email marketing. Sunt o mulţime de aplicaţii care te pot ajuta în acest sens: Salesforce sau Hubspot de exemplu.

Automatizează

Începând de la trimiterea emailurilor şi până la emiterea facturilor sau înregistrarea automată a acestora în contabilitate sunt o mulţime de sarcini pe care le poţi automatiza. În FGO, de exemplu, poţi automatiza o serie de sarcini repetitive nu doar pentru a merge liniştit în vacanţă, ci şi pentru a-ţi simplifica munca de zi cu zi. Citeşte mai mult despre automatizarea sarcinilor în FGO.

Creează cont FGO și automatizează sarcinile repetitive din firma ta.

Limitează accesul la muncă şi relaxează-te

Ca antreprenor, să pleci în vacanţă şi să îţi imaginezi că nu vor interveni situaţii neprevăzute la birou este o fantezie. Este important, totuşi să faci o delimitare intre ce este important şi ce poate aştepta. Scopul este acela de a păstra la minimum distragerile, de a te relaxa şi bucura de concediu. Aşa că dacă mergi la plajă cu copiii sau străbaţi o insulă pustie, nu strică să laşi telefonul în camera de hotel sau să-l uiţi pe silent într-un colţ de rucsac.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Bitnami