Aplicația FGO. De ce să o instalezi pe telefonul tău

Nu este un lucru neobișnuit să spunem că telefoanele mobile au schimbat mediul de afaceri. Folosind un smartphone, antreprenorii reușesc să rezolve sarcini de oriunde, să comunice permanent cu colegii și partenerii de afaceri sau să fie mereu disponibili pentru clienți. În plus, datorită aplicațiilor inteligente pentru managementul business-ului, smartphone-urile au devenit un instrument de îmbunătățire a eficienței și productivității.

O astfel de aplicație este și FGO.ro care te ține aproape de afacerea ta, oriunde te-ai afla. Ce poți face în aplicația FGO.ro :

Emiți facturi și le printezi pe loc

Emiți proforme, facturi, avize oricând și de oriunde, le printezi sau le trimiți pe emailul clienților, direct de pe telefonul tău. Acțiunile de printare și trimitere pe email le găsești în tabul PDF, în partea dreaptă de sus a ecranului.

Cum printezi folosind o imprimantă termică

În primul rând, ai nevoie de o imprimantă termică compatibilă cu modelul tău de telefon, care se poate conecta prin bluetooth. Deschide factura și mergi în tabul PDF, de unde poți alege opțiunea Vezi PDF mini*. Pentru printare, apasă butonul de imprimare din dreapta sus. Se va deschide automat ecranul implicit de imprimare, în funcție de modelul telefonului.

*poți alege Factură, Chitanță, Factură cu chitanță sau Vezi PDF mini. Opțiunea Vezi PDF mini este disponibilă în varianta Premium.

Cum trimiți email către client

În tabul PDF, alege acțiunea de trimitere pe email. Aceeași acțiune este disponibilă și în lista cu facturi, la apăsarea butonului Mai mult din dreptul fiecărei facturi.

În funcție de abonamentul tău FGO, poți modifica textul emailului și poți alege din mai multe tipuri predefinite de mesaje, precum:

  • Trimitere factură către client
  • Informare despre scadența facturii
  • Notificare plată întârziată

Îți poți defini propriile tale mesaje accesând contul FGO de pe un laptop/PC, în browser web.

Textul predefinit al mesajelor conține și un link pentru descărcarea facturii. De asemenea, poți opta pentru atașarea fișierului PDF în email.

Vezi în timp real cât ai facturat și încasat

Dashboardul aplicației îți prezintă într-un mod simplu și prietenos statisticile lunare despre cât ai facturat și cât ai încasat. Modifică perioada apăsând pe  luna afișată în bara de sus a ecranului. În funcție de ceea ce alegi (Facturat / Încasat), vei vedea structura pe clienți și nivelul lunar pentru venituri sau încasări.

Info: apasă oriunde pe nivelul lunar pentru a vedea detaliere pe perioada din urmă.

Încasezi „din mers”

Vezi cu ușurință statusul fiecărei facturi:

  • Încasată
  • Scadentă în X zile
  • Întârziată
  • Anulată

Pentru a accesa ecranul de încasări aferente unei facturi, deschide factura și mergi în tabul ÎNCASĂRI.

Ții evidența documentelor de intrare și ieșire

În ecranul Registratură poți aloca numere de ordine pentru documente. FGO alocă automat numere consecutive și scapi astfel de grija numerelor dublate.

Organizezi facturile de la furnizori

Adaugi facturi de la furnizori și bonuri fiscale direct de pe telefon. Fotografiezi factura sau bonul în ecranul Facturi de la furnizori. În cazul bonurilor de motorină și benzină, FGO „citește” automat informații precum numele furnizorului, data sau suma.

Îți gestionezi contractele

Întocmirea unui contract este un lucru complicat, dar datorită interfeței prietenoase și a modalității de lucru din FGO, este foarte simplu să completezi datele lipsă ale unui contract, chiar și de pe telefon. După completarea datelor se va genera automat PDF-ul pe care îl poți printa direct din aplicație. PDF-ul poate conține logoul firmei tale sau imagine de fundal, conform setărilor* tale.

În FGO ai la dispoziție peste 100 de modele predefinite de contracte.

*Accesează setările contului tău FGO de pe un PC/laptop în browser web. Poți adăuga logo/watermark pentru contracte în pagina Setări / Contracte. De asemenea, îți poți defini propriile tale modele de contracte în pagina http://test.fgo.ro/contracte/modele/personale/.

Descarcă FGO pentru iOS

Descarcă FGO pentru Android

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Bitnami