În ultimele 4 luni, de la introducerea obligatorie a e-Factura, peste 50% dintre autoritățile din România (adică peste 7.000 de entități fiscale) au primit o astfel de factură emisă prin FGO, deși doar 10% din totalul firmelor înregistrate în platformă au emis e-Factura.
Motivul: Efortul a fost mare la început, companiile și-au dat interesul și practic doar cei care s-au conformat inițial au continuat să factureze astfel. Explicația gradului mic de conformare poate fi și pentru că nu există repercusiuni, penalizări în cazul în care aceste firme nu facturează prin e-Factura, explică colegul nostru Valeriu Filip.
De asemenea, interesant este că din totalul de e-Facturi emise în cele aproape patru luni de zile, doar 25% au fost emise aparent corect (cu codurile NC sau CPV mapate în vederea raportării), procent care, estimat pe trendul actual, nu va depăși 35% până la final de an.
Cu toate acestea, noi depunem toate eforturile spre a-i asista pe cei interesați să obţină clarificări. Drept urmare, am reuşit să soluționăm peste 5.000 de solicitări scrise și peste 6.000 de apeluri doar în prima lună.
FGO cuprinde module dedicate pentru a susține digitalizarea afacerilor mici și mijlocii, dar și diverse automatizări și integrări cu serviciile bancare pentru facilitarea comunicării cu contabilitatea externalizată.
Citeşte articolul integral pe: Economica.net