Peste 85% dintre entitățile de stat din România sunt facturate de către firmele înregistrate în FGO

e-factura.fgo

După cum probabil ştiţi deja, FGO a automatizat complet integrarea în sistemul RO e-Factura al ANAF-ului, astfel că toate companiile care colaborează cu entități de stat pot emite automat factura prin FGO, fără alte costuri pentru softuri sau contabilitate.

Ne bucură că la finalul anului 2021, în România, erau active 1,2 milioane de companii, dintre care, peste 700.000 de CUI-uri unice sunt facturate prin FGO. Din totalul lor, 11.500 reprezintă entități de stat care, potrivit datelor contabile disponibile în FGO, sunt facturate de cel puțin 15% dintre companiile înregistrate în platformă, prin urmare, cel puțin 10.000 de firme care utilizează FGO vor încărca automat din platformă facturile în SPV-ul ANAF.

De la 1 iulie, firmele sunt obligate să-și identifice produsele ale căror facturi trebuie înregistrate în Spațiul Privat Virtual (SPV) al ANAF-lui, iar acest lucru poate presupune și costuri suplimentare.

Automatizarea cu e- Factura este disponibilă în FGO, la abonamente pornind de la 100 lei/an, iar primele care au facturat prin FGO, încă de la începutul acestui an, când integrarea cu sistemul e- Factura a fost disponibilă în platformă, au fost agențiile de turism și unitățile de cazare care acceptau vouchere de vacanță

Bineinţeles că cele peste 75.000 de firme care utilizează FGO beneficiază gratuit de această integrare, în baza abonamentului. Softul FGO este dezvoltat în parteneriat cu Saga Software, cel mai utilizat program de contabilitate din România, eficientizând astfel relația antreprenor – contabil.

Citeşte articolul integral pe Capital.ro

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Bitnami