Pontajul angajaţilor fără tipizate și timp pierdut

fgo-pontaj-angajati

CREEAZĂ CONT FGO și începe chiar acum să înregistrezi pontajul angajaților.

FGO introduce Pontajul angajaţilor

În soluţia FGO poţi înregistra acum şi pontajul angajaţilor, cu ora de inceput si ora de sfarsit, fara sa pierzi timp sau sa iti bati capul cu tipizate. Permite inregistrarea pauzelor.

Cu noua funcționalitate poti fi mereu în legalitate fără să pierzi timp sau să îți bați capul cu tipizate. Fiecare angajat își înregistrează zilnic pontajul propriu, la care tu ai acces în timp real, în contul tău FGO de administrator. Poți modifica, șterge sau adăuga ore de lucru pentru toți angajații, poți gestiona concediile sau tipări condica lunară.

Pontajul angajaților este disponibil atât cu abonament FGO Standard, cât și FGO Premium.

  • Pontaj cu FGO Standard: îți adaugi angajații și introduci tu pontajul zilnic pentru fiecare angajat.
  • Pontaj cu FGO Premium: angajații tăi primesc acces în soluție (doar la pagina de pontaj) și își pot înregistra singuri pontajul zilnic, atât pe web (fgo.ro), cât și prin aplicația gratuită FGO Pontaj pentru iOS și Android.

Cum le oferi acces angajaților

Intră în contul tău FGO, în pagina Setări – Utilizatori. Pe fiecare utilizator care trebuie să efectueze pontaj, activează bifa „Angajat”. Tot aici vei găsi și bifa „Acces doar la pontaj”, opțiune prin care utilizatorul nu poate accesa altă pagina din soluție în afară de Pontajul propriu.

Cum înregistrează angajații pontajul

Se vor autentifica în contul lor pe www.fgo.ro (cu adresa de email adăugată de administrator în pagina Setări – Utilizatori) și vor introduce pontajul în pagina Pontajul meu.

În plus, dacă dețin un telefon cu iOS sau Android, angajații pot efectua rapid pontajul direct de pe telefon, cu aplicația FGO Pontaj. Aplicația permite înregistrarea automată a pontajului zilnic, prin apăsarea butoanelor Start și Stop la începutul si finalul zilei de lucru.

Descarca FGO Pontaj pentru Android
Descarca FGO Pontaj pentru iOS

Codul Muncii a fost modificat prin OUG nr. 53/ 4 august 2017. Printre modificările aduse, regăsim:

“Angajatorul are obligația de a ține la locul de muncă evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidențierea orei de începere și a celei de sfârșit al programului de lucru, și de a supune controlului inspectorilor de muncă această evidență, ori de câte ori se solicită acest lucru.”

Important: Pontajul se întocmește zilnic. La începerea programului se va consemna ora de începere, iar la terminarea programului se va consemna ora de terminare a acestuia.

Din păcate, modificarea Codului muncii apasă și mai greu umerii deja îngreunați ai antreprenorilor,  atât în ceea ce privește aspectele birocratice, dar și în ceea ce privește măsurile coercitive în caz de nerespectare a legii. De aceea, FGO introduce posibilitatea de înregistrare a pontajului angajaților, ca alternativă la clasicele fișe de pontaj, prin care angajatorii pot înregistra simplu și rapid pontajul angajaților și sunt în legalitate în eventualitatea unui control.

  • UPDATE Ianuarie 2018: FGO permite acum diferențierea între condica de prezență și pontaj. La printare / descărcare în excel, se poate alege
    fie condica de prezență (care va cuprinde ora de început, ora de sfârșit, pauze și timpul lucrat calculat fără pauze)
     
  • fie pontajul conform normei de lucru (care va completa automat numărul de ore aferent normei de lucru a angajatului, pentru fiecare zi unde există prezență; norma de lucru se salvează în Setări angajați)
    Aplicația pentru telefon FGO Pontaj permite acum și înregistrarea concediilor sau vizualizarea condicii de prezență lunară.

2 comments On Pontajul angajaţilor fără tipizate și timp pierdut

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Bitnami