Transparenţa financiară în firma ta. Instrumente utile prin care poţi monitoriza finanţele eficient şi detaliat

Monitorizarea financiară într-o firmă face referire la acţiunile recurente prin care îţi supraveghezi, analizezi şi gestionezi aspectele financiare ale afacerii. În cele din urmă, aceste acţiuni asigură sănătatea financiară a businessului şi gestionarea eficientă a resurselor, astfel încât terenul de creştere să fie unul stabil. Putem spune că monitorizarea financiară poate aduce două mari beneficii:

  1. Furnizează informaţii esenţiale despre istoricul financiar şi situaţia actuală a companiei;
  2. Ajută atât în crearea unui plan de creştere pe termen lung sau într-un context de criză, cât și a  unui plan de supravieţuire. Citeşte mai multe despre stabilitatea financiară în firma ta!

Aşadar, monitorizarea şi transparenţa financiară într-o firmă sunt esenţiale pentru a asigura stabilitatea şi succesul pe termen lung. Iată câteva instrumente utile pe care le ai la dispoziție pentru a le folosi în acest scop:

⭐️Balanța contabilă. Aceasta îți oferă o imagine lunară detaliată a situației financiare din firma ta. Dezavantajul ei este că necesită timp pentru a fi citită și înțeleasă, lucru care poate fi descurajator pentru mulți antreprenori. Din fericire, FGO citește automat datele din balanța de verificare, iar tu ai acces la grafice și analize din care înțelegi fără efort un trend al celor mai importanți indicatori.

⭐️Venituri versus cheltuieli. Practic, analizezi cât câştigi versus cât cheltui în firma ta, iar instrumentul arată cifrele reale ale performanţei financiare. Evident, în această analiză este important de clarificat dacă cheltuielile merg către facturi şi consumabile sau banii sunt cheltuiţi cu scop de creştere.

Dacă vei accesa Analiza pe vânzări în contul tău FGO, vei putea observa nu doar un sumar al vânzărilor, dar şi încasările generate de vânzările înregistrate.
În plus, tot în contul tău FGO ai la îndemână Analiza Plăţilor, acestea fiind împărțite pe categorii sau centre de cost . Poți obţine astfel o imagine clară asupra modului  în care se cheltuie banii în firma ta.

Bine de ştiut: 

  • Adaugă bonurile şi facturile de la furnizori în contul tău FGO – ai la îndemână o serie de variante pentru a face acest lucru, inclusiv fotografiere cu telefonul sau trimitere pe email
  • Conectează-ti contul bancar în FGO prin PSD2 și vei ști în permanenţă soldul din bancă, iar cheltuielile și încasările sunt citite automat; poți, de asemenea, sa adaugi extrasul bancar în FGO pentru a fi analizat automat.

⭐️Monitorizarea afacerii prin prisma analizelor financiare regulate, precum cele lunare, trimestriale, anuale. Aceste rapoarte nu doar că te vor ajuta să afli cum evoluează afacerea ta, dar este un principiu de management al riscului extrem de eficient. Te ajută să vezi periodic unde eşti şi ce măsuri poţi lua pe termen scurt pentru a eficientiza. Pentru a vizualiza aceste informații în Dashboardul FGO, este suficient doar să setezi perioada vizată.

⭐️KPI sau indicatori financiari cheie. Pentru a asigura o traiectorie constantă, eficientă şi sănătoasă către performanţă, pe termen lung vei avea nevoie să analizezi afacerea nu doar macro, ci şi pe indicatori specifici de interes. Aceşti indicatori te pot ajuta să iei decizii tactice, astfel încât să aduci un maxim de eficienţă în afacerea ta. Pentru a rula analize pe indicatori specifici, ai posibilitatea de a accesa pagina Rapoarte, unde poţi vizualiza, de exemplu aria geografică în care performezi cel mai bine sau care sunt produsele preferate de consumatori. Stabileşte-ţi obiectivele şi caută să fii în contact permanent cu ce se întâmplă în firma ta.

⭐️Analiza trendurilor financiare sau a performanței concurenţei. Este important să urmăreşti în ce direcţie merge piaţa şi, mai mult decât atât, să ştii unde te situezi în raport cu concurenţa. În contul FGO ai acces gratuit la rezultate financiare comparate. Pe baza datelor oficiale înregistrate la Finanțe, afli rapid pe ce loc se află firma ta în funcție de domeniul de activitate. Accesează gratuit rezultatele financiare pentru firma ta în contul FGO.

CREEAZĂ CONT FGO

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Bitnami