Securitatea datelor în platforma FGO

Siguranţa şi integritatea datelor nu au fost niciodată mai importante. Indiferent că vorbim de date referitoare la preferinţele de consum, medicale sau de business, pe măsură ce tehnologia evoluează, vulnerabilitatea creşte. Din acest motiv, la FGO o mare parte din resurse sunt redirecționate către implementarea și menţinerea celor mai înalte standarde de securitate, care te protejează pe tine, compania ta sau pe cei cu care colaborezi.

Protejarea securității datelor stă la baza acţiunilor şi eforturilor noastre susţinute zi de zi şi, astfel, ne asigurăm că platforma FGO rămâne un mediu sigur şi de încredere pentru cei care o folosesc. Pe măsură ce tehnologia evoluează, angajamentele noastre se consolidează, însă este important să conștientizezi și partea ta de responsabilitate, iar modul în care utilizezi nu doar FGO, ci orice platformă sau modul în care îţi partajezi datele, te poate expune sau, dimpotrivă, proteja. Citeşte şi recomandările noastre despre cum te fereşti de frauda online: https://blog.fgo.ro/frauda-online-cum-o-recunosti-si-cum-sa-te-feresti/

Concret, cum garantăm siguranța pe platforma FGO:

Suntem certificați conform standardelor ISO 9001 pentru managementul calității și ISO 27001 pentru securitatea informațiilor, ceea ce atestă excelența și angajamentul nostru ferm față de toate aspectele operațiunilor desfăşurate în platformă.

Orice mic update sau funcţionalitate de amploare respectă cele mai bune practici în materie de dezvoltare şi administrarea codului sursă. În aceeaşi măsură, echipa de dezvoltare se aliniază şi operează sub monitorizarea atentă a procedurilor ISO, asigurându-se că orice linie de cod din platformă este proiectată şi implementată respectând standardele de securitate.

Accesul la datele firmei tale sunt restricţionate. Practic membrii echipei de dezvoltare nu au acces direct la datele companiilor, iar orice intervenţie asupra datelor introduse în FGO este efectuată exclusiv pe baza solicitărilor în scris ale deţinătorilor de cont, pe cazuri justificate şi analizate punctual, mai exact, pe baza solicitărilor explicite ajunse la echipa de suport.

Toate datele sensibile, inclusiv informațiile de autentificare pentru aplicațiile terțe, sunt stocate în mod criptat pe platforma FGO. De asemenea, nu pot fi accesate decât de deţinătorii de cont.

Pentru a asigura transparenţa în ceea ce priveşte accesul sau acţiunile de editare, orice interacţiune în sistem este înregistrată şi atent auditată. Acest mecanism de urmărire atât a accesului, cât şi a modificărilor ne permite să oferim un registru transparent indiferent de cine accesează sau modifică informaţii şi, mai mult decât atât, ne ajută să identificăm anomalii sau activităţi suspecte.

Platforma FGO a fost subiectul unui studiu de caz realizat de AWB, liderul mondial în furnizarea de soluţii de infrastructură „as a service”. Acest studiu recunoaşte angajamentul nostru faţă de cele mai bune practici din industrie şi confirmă că respectăm cele mai înalte standarde de securitate.

Citeşte studiul aici: https://aws.amazon.com/solutions/case-studies/itom-case-study/


Publicat

în

de către