3 metode simple prin care îți determini clienții să te plătească la timp

incaseaza-ti facturile la timp

Ca simplă companie care ajută alte companii din România să factureze zilnic , ne este foarte clar un aspect: unele ajung să fie plătite la timp, altele nu.

De aceea, astăzi vom împărtăși unele dintre cele mai simple metode prin care îți poți impulsiona clienții să își respecte termenele de plată.

Încheie un contract

Nu ai nevoie de prea multă experiență ca să îți dai seama că unii clienți sunt dispuși să plătească, alții, mai degrabă să se eschiveze și, din păcate, este o realitate a lumii de afaceri, pe care nu o putem ignora. Mai ales dacă ești freelancer, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să creezi un acord scris pe care clientul să îl semneze înainte să începi munca. Contractul ar trebui să conțină:

  • Taxa pe care o percepi pentru serviciile tale și avansul, dacă este cazul;
  • Deadline-ul;
  • Care sunt modalitățile de plată acceptate;
  • Cât timp are la dispoziție să efectueze plata, din momentul în care a fost facturat și care sunt penalizările în caz de nerespectare a contractului.

Nu ai idee cum arată un contract sau nu ai timp să scrii unul? În FGO găsești multe modele de contracte pe care le poți edita în funcție de nevoie. În plus, este foarte simplu să le folosești pentru clienți diferiți: datele ce trebuie schimbate sunt evidențiate clar, iar acolo unde există informații, se precompletează automat.
Creează cont FGO şi foloseşte modelele de contract de care ai nevoie.

Folosește o soluție de facturare online

Sunt mulți antreprenori care nu consideră că business-ul lor este suficient de dezvoltat astfel încât să renunțe la tipizate, drumuri la contabilitate sau pur simplu nu știu că un astfel de serviciu va accelera întotdeauna tot ceea ce ține de o factură: emitere, primire, încasare, evidență.

CU FGO

  • Emiți și trimiți facturile către clienți chiar și când te afli în mișcare – cu aplicația gratuită FGO.ro pentru iOS și Android;

Descarcă FGO pentru Android

Descarcă FGO pentru iOS

  • Dai dovadă de profesionalism – facturile arată foarte bine, pot fi personalizate cu logo-ul firmei tale sau watermark;
  • Poți include link de plată online pe toate facturile emise din FGO. Astfel, clienții tăi vor putea plăti cu cardul, prin mobilPay, imediat ce au primit factura. Vei primi banii direct în cont, iar facturile vor fi marcate automat ca încasate;
  • Setezi emiterea automată (recurentă) a facturilor periodice, pentru clienții cu abonamente lunare, trimestriale etc. Facturile lor se emit automat și se trimit imediat pe email;
  • Ești informat pe email despre facturile recurente sau cele neîncasate.

Creează cont FGO şi începe chiar acum să facturezi online

Comunică eficient

Când facturile se apropie de data scadentă, reamintește-i clientului, într-un mod politicos, că are o plată de efectuat. Scrie-i un email formal sau setează în FGO notificări automate pentru remindere, plăți întărziate sau chiar mulțumiri la încasare.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Bitnami