Cum te ajută FGO dacă lucrezi cu agenți de vânzări

Funcționalitatea comenzi

FGO satisface nevoi complexe de business și se pliază pe profilul afacerii tale. În acest articol vorbim despre funcționalitatea Comenzi și cum te ajută atunci când afacerea ta implică agenți de vânzări.

Ce sunt Comenzile?

În funcție de modul tău de lucru, o comandă poate fi o simplă cerere de la un client sau o comandă fermă. Indiferent de acest lucru, comenzile pot fi înregistrate în FGO, utilizând seria sau seriile pe care le-ai setat în pagina Setări – Serii Documente.

Cum se înregistrează Comenzile în FGO

Setarea inițială

Înainte de a începe să utilizezi comenzile, mergi în pagina Setări – Serii și adaugă seria (sau seriile) pentru Comenzi. Info: Poți utiliza serii diferite pentru fiecare utilizator.

Adăugarea comenzilor

În pagina Comenzi, alege seria dorită și apasă Adaugă. Completează câmpurile necesare și apoi Salvează.

Pentru fiecare comandă adăugată, ai următoarele opțiuni:

  • Poți modifica statusul în „finalizat” – fie că acest lucru înseamnă pentru tine achitarea de către client, livrarea sau închiderea comenzii, prin setarea statusului ai o evidență clară a comenzilor în lucru și celor finalizate (click dreapta – Alte acțiuni)
  • Poți șterge sau anula comanda (click dreapta – Alte acțiuni)
  • Poți genera automat următoarele documente: Proformă, Factură, Aviz

Alocarea clienților pe agenți de vânzări

Fiecare agent de vânzări își construiește propriul portofoliu de clienți. Atunci când un utilizator adaugă un client nou din pagina Comenzi, automat acel client va fi afișat doar pentru utilizatorul respectiv (în pagina Clienți, în editarea clientului se pot alege utilizatorii care au acces la acel client).

Fiecare agent de vânzări are propriul portofoliu de clienți.

Cum te ajută funcționalitatea comenzi dacă ești administratorul firmei în FGO

  1. Din pagina clienți, poți seta un agent de vânzări pentru fiecare client în parte. Practic, fiecare agent își va putea accesa doar clienții alocați. Această setare îți va organiza atât clienții, cât și agenții, dar și încasările pe fiecare client în parte
  2. În pagina Comenzi, poți utiliza căutarea avansată pentru a filtra comenzile în funcție de agent. Astfel, vezi rapid comenzile adăugate de un agent într-o anumită perioadă.

Cum te ajută funcționalitatea comenzi dacă ești agent de vânzări

  1. Poți înregistra comenzile în contul tău FGO, atât de la birou, cât și atunci când ești pe teren, utilizând aplicația FGO.ro pentru telefoane iOS și Android
  2. Ai propriul tău portofoliu de clienți (ceilalți utilizatori nu pot accesa clienții tăi, în funcție de setările efectuate de administrator pe client). Atunci când adaugi o comandă pentru un client nou, acel client se salveză automat în contul tău de agent, fără a putea fi accesat de ceilalți agenți de vânzări.

De ce să folosești funcționalitatea comenzi în FGO

  • Datele pot fi accesate și de administrator, nu doar de către agenții de vânzări
  • Toate datele sunt monitorizate în timp real, știi în permanență cine sau cât a vândut pentru fiecare client în parte
  • Dintr-o comandă se poate emite automat o proforma, o factură sau un aviz
  • Funcționalitatea este disponibilă atât pe desktop, cât și pe telefon (în aplicația FGO.ro pentru iOS / Android)

GESTIONEAZĂ COMENZILE CU FGO


de către

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *