Organizarea actelor în FGO sau cum scapi de drumurile la contabilitate

acte-contabilitate-functionalitati-fgo

”Dacă aș avea mai mult timp, aș face…”, ”Business-ul nu înseamnă 9:00 – 17:00, îți ocupă tot timpul” – Dacă am întreba 100 de anteprenori care este cel mai mare neajuns al lor în ceea ce privește businessul pe care-l dezvoltă, probabil că 90% dintre ei ne-ar spune că ”timpul”. Dacă am întreba 1000, probabil că datele ar sta la fel. Așa că cei care au deprins un mod eficient de gestionare a timpului se pot lăuda cu faptul că dețin un adevărat avantaj competitiv, care poate funcționa chiar ca o pârghie de dezvoltare.

Gestionarea eficientă a timpului reprezintă și pentru noi un aspect prioritar, de care ținem cont atunci când dezvoltăm noi funcționalități. Așa au apărut pontajul electronic, facturarea de pe iOS și Android  sau posibilitatea de a organiza facturile de la furnizor, care vor fi preluate apoi direct de contabil.

Creează cont şi organizează-ţi actele online

Cum te ajută organizarea facturilor de la furnizori în FGO să-ți eficientizezi timpul?

 1. Scapi de drumurile la contabil
  Toate documentele care trebuie să ajungă în contabilitate pot fi adăugate în FGO și accesate direct de contabil (din contul său FGO cu rol de contabil):
 • Facturile de la furnizori (electricitate, internet sau orice alt tip de furnizor)
 • Bonurile (combustibil, consumabile, etc.)
 • Alte documente
Din FGO în contabilitate

Facturile de la furnizori pot fi preluate automat în SAGA, astfel:

 • mergi în pagina Setări – SAGA și asigură-te că ai activat opțiunea de trimitere a facturilor de la furnizori
 • accesează pagina Acte contabilitate – Facturi de la furnizori
 • adaugă factură nouă sau editează o factura existentă și adaugă articolele aferente; acestea urmează a fi înregistrate în contabilitate

*Se vor prelua în SAGA acele facturi pentru care ai completat articolele aferente.

**Facturile preluate în SAGA vor fi marcate corespunzător.

 1. Îți este foarte ușor să organizezi documentele
  FGO înglobează tehnologia inteligentă, de aceea se adaptează antreprenorului mereu ocupat și îți permite să fii organizat fără să renunți la mobilitate. Facturile de la furnizori sunt salvate automat în contul tău FGO, fie că vorbim despre un atașament din mail sau o poză făcută cu telefonul. (vezi mai jos cum salvezi documentele în ”Facturi de la furnizori”).
  După salvarea rapidă a documentelor, poți intra oricând să adaugi articolele aferente, dacă dorești transmiterea automată a acestor facturi în contabilitate.
 1. Ai stocuri actualizate automat
  Poți alege actualizarea automată a cantităților articolelor, în funcție de articolele din factura de la furnizor
 2. Uiți ce înseamnă facturi rătăcite
  Toate documentele sunt organizate cronologic, nu există riscul rătăcirii sau pierderii lor.
 3. Ții evidența cheltuielilor
  Ai evidența cheltuielilor din fiecare lună, știi oricând cât ai cheltuit și cât mai ai de plată către furnizori. În dashboardul Analiză pe cheltuieli poţi înţelege încotro se duc cei mai mulţi bani din firma ta, cum se împart aceste cheltuieli pe furnizori sau centre de cost, în funcţie de perioadă. Astfel poți lua decizii financiare mai bune.

acte-contabilitate


Cum salvezi Facturile de la furnizori – scenarii

 • Factura se salvează direct din mail.
  Ai primit o factură pe email de la Enel / RCS / Vodafone sau alt furnizor. Faci forward acelui email către adresa ta de mail din FGO (ai o adresă de email dedicată firmei tale, ușor de reținut, pe care o afli chiar în secțiunea Acte contabilitate – Facturi furnizori), iar factura atașată se salvează automat în contul FGO. Și ca să fie și mai simplu, FGO citește automat informațiile din factură.
  Info: orice atașament din email pe care îl vei trimite către adresa ta din FGO va fi salvat automat în Facturi de la furnizori.

Cool: FGO analizează fişierele PDF adăugate şi completează automat, atunci când este posibil, informaţii precum numele furnizorului, data scadentă, suma de plată sau numărul facturii.

 • Adaugi direct de pe telefon
  Tocmai ai făcut plinul de motorină sau ai primit o factură în format fizic. Deschizi repede aplicația FGO.ro pe telefonul tău și fotografiezi bonul în cauză. Astfel te asiguri că la final de lună nu mai pierzi timp și energie căutând bonurile rătăcite.
 • Lucrezi în versiunea web „tradițională”
  Accesezi contul FGO de pe un laptop/PC și adaugi facturile de la furnizor pe fiecare lună.

Tu, practic, poți salva orice bon sau factură de la furnizor, fie că ești la birou, fie că ești pe drum, fie că ai doar un telefon mobil cu tine, iar contabilul are acces oricând la toate aceste documente organizate și le poate prelua automat în SAGA.

Opțiunea „Acte contabilitate – Facturi furnizori” din FGO rezolvă problema de comunicare cu contabilitatea, te ajută să organizezi într-un loc sigur toate actele și să economisești timp important lună de lună.

ORGANIZEAZĂ FACTURILE DE LA FURNIZORI

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Bitnami