Păstrarea datelor contabile în siguranţă. Backup SAGA online

Nu de puţine ori se întâmplă să se piardă date importante de pe calculator din diverse motive. De aceea este important să îţi iei măsuri de siguranţă.

În ceea ce privește datele contabile ale firmei tale, acestea pot fi păstrate în siguranţă prin FGO.ro. Contul tău FGO permite efectuarea unui backup al bazei de date contabile SAGA. Astfel te asiguri că ai mereu o copie a datelor, salvată în siguranță în cloud.

Problema – cu ce riscuri te confrunţi?

Pot exista diverse situații când calculatorul pe care este instalat programul SAGA nu mai poate fi accesat. Cele mai frecvente cauze sunt virușii informatici, care blochează accesul asupra tuturor informațiilor stocate pe calculator. Iar tu riști să pierzi toate datele înregistrate în contabilitate pentru firma ta!

Din păcate, amenințarea virușilor informatici este reală și se întâmplă zi de zi. Conform Bitdefender, la momentul actual, România este cea mai afectată țară din lume de amenințarea informatică.

Cum poți evita infectarea cu viruși?

Recomandările pentru utilizatori sunt să descarce și să instaleze numai aplicații licențiate, să folosească o soluție de securitate performantă și să actualizeze mereu sistemul de operare și programele folosite la cea mai recentă versiune.

De ce să faci backup prin FGO.ro

  1. Se realizează rapid direct din programul SAGA
  2. Datele din backup nu se pot pierde, ele sunt stocate în cloud
  3. În FGO vezi mereu ce backup-uri există pentru firma ta – îți poți anunța contabilul dacă ultimul backup nu este recent
  4. Ai acces oricând şi de oriunde la backup-urile existente
  5. Un backup poate fi încărcat direct în programul SAGA

Este recomandat să existe lunar un backup efectuat pentru firma ta, pentru a evita pierderea accidentală a datelor din contabilitate. Amintește-i contabilului să efectueze periodic un backup pentru a păstra datele în siguranță.

Unde vezi ultimul backup SAGA creat pentru firma ta?
Intră în contul tău FGO și accesează pagina Backup SAGA din meniul lateral (Meniu – SAGA – Backup SAGA). În dreptul fiecărui backup este afișată data la care acesta a fost realizat și poți descărca fiecare arhivă zip.
*pagina Backup SAGA se afisează în contul tău doar dacă ești conectat cu SAGA

Ce faci dacă datele tale contabile sunt afectate de un virus

După devirusarea calculatorului, nu trebuie decât să încarci în SAGA backup-ul online efectuat prin FGO.ro și în câteva minute ai înapoi toate datele contabile ale firmei.

Cum se realizează backup-ul SAGA

Conectând contul FGO cu SAGA, contabilul poate crea periodic backup online al bazei de date SAGA pentru firma ta, direct din programul SAGA. Backupul se salvează și poate fi vizualizat în contul tău FGO.

Urmărește videoul de mai jos pentru a vedea cât de simplu se poate efectua un backup online al bazei de date SAGA prin FGO și cum poţi recupera apoi datele în SAGA.


Publicat

în

,

de către

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *