Procesarea documentelor financiare din FGO prin sisteme de inteligenţă artificială

În ultima vreme observăm un interes crescut pentru utilizarea inteligenţei artificiale şi impactul ei asupra organizaţiilor, indiferent că vorbim despre business-uri mici sau mari corporaţii. Inteligenţa artificială poate ajuta în automatizarea sau simplificarea anumitor procese din cele mai diverse domenii, de la producție, la construcții, IT sau medicină şi poate lua forma unei maşini care se conduce singură, a unui sistem de diagnosticare medicală, a unui asistent virtual (asistența ING pentru cei care folosesc) sau poate a unor programe de analiză video în timp real.

În FGO încercăm întotdeauna să aducem cele mai noi tehnologii care să simplifice munca utilizatorilor și, implicit, să eficientizeze timpul antreprenorilor. De aceea am integrat și o componentă de inteligenţă artificială care să ajute la efectuarea mult mai rapidă a unor procese, reducând timpul alocat de un antreprenor și echipa acestuia, de la câteva ore sau chiar zile, la câteva minute.

Cum este folosită inteligenţa artificială în FGO

Sunt numeroase procese din platforma FGO care în prezent funcţionează pe baza unor algoritmi de inteligenţă artificială, pe care sigur le-ai încercat și tu. Știai că atunci când procesezi extrasul bancar în FGO te folosești de acești algoritmi? 😊 Sau poate ai încărcat în FGO balanţele contabile, caz în care tot algoritmii inteligenţi extrag datele din PDF și îţi prezintă evoluţia financiară a firmei tale. Iată cum exact foloseşte FGO inteligenţa artificială:

  • Procesarea balanţelor contabile

Pe baza AI, datele din balanţe sunt citite şi interpretate, iar apoi sunt afişate grafic în analize detaliate, comparaţii pe perioade şi evolutii ale indicatorilor.

  • Procesarea extraselor bancare și borderourilor de la curieri

Prin încărcarea în FGO a unui extras bancar sau borderou de la curier, accesezi un întreg proces bazat pe AI, care porneşte de la identificarea tranzacţiilor, identificarea plătitorului şi a detaliilor care au legătură cu plata, până la asocierea acestor tranzacţii cu facturile aferente.

  • Organizarea și procesarea facturilor de la furnizori

În ceea ce priveşte citirea facturilor, Inteligența Artificială poate fi percepută ca un robot care, pe baza unor instrucţiuni, învaţă şabloane şi standarde de denumire ajungând să citească şi să înţeleagă o factură la nivel uman, doar că această activitate este realizată mult mai rapid decât o putem face noi, oamenii. Astfel că o aplicaţie dezvoltată pe baza acestei tehnologii poate să recunoască şi să lucreze cu facturi pe care nu le-a mai văzut anterior şi poate transforma sute de ore de muncă obositoare în câteva secunde.

În FGO, atunci când primeşti o factură de la un furnizor, aplicaţia citeşte SINGURĂ şi îţi afişează toate informaţiile din factură, fără intervenţia ta. Citirea acestor date se realizează pe baza unor algoritmi bazaţi pe inteligență artificială şi interpretării rezultatelor cu cele mai noi tehnologii. Astfel, FGO reuşeşte să citească datele din orice PDF, fără să fie necesară o antrenare prealabilă. În plus, prin metodele OCR integrate, FGO poate citi acum informațiile din imagini tip PNG sau JPG sau din pdf-uri de tip scan sau non-editable. Așadar, este suficient ca facturile de la furnizori să fie fotografiate pentru a obține automat toate datele din factura

Știai că FGO îţi poate spune instant cât ai cheltuit anul trecut pe energia electrică? Organizează toate facturile de la furnizori în FGO și ai acces la analize interesante despre cheltuielile firmei tale.

Cum funcţionează procesarea facturilor de la furnizori

  1. Facturile sunt adăugate în FGO – preluare automată din email / adăugare în contul web / adăugare prin aplicația pentru telefon. Citeşte în detaliu despre multiple variante de adăugare a facturilor în FGO.
  2. FGO analizează și identifica semnificația fiecărei sume și denumiri. Astfel, extrage datele automat din facturi, chiar dacă este pentru prima dată când întâlnește un anumit furnizor sau format de factura.
  3. Validează datele.
  4. Le pregătește pentru export în SAGA (dacă contul tău este integrat cu programul de contabilitate SAGA) sau le afișează în diferite analize în funcție de nevoile tale.

Beneficiile utilizării tehnologiei AI în procesarea facturilor

⭐Procesare mai rapidă a facturilor

Dacă aţi avut de-a face măcar o dată cu înregistrarea manuală a facturilor în diferite aplicaţii sau în contabilitate, știți despre ce este vorba. Dacă nu, luaţi în calcul că procesarea manuală a unei facturi durează, în medie 3,5 minute, iar procesarea automată durează câteva secunde.

⭐Creşterea productivităţii

Nu doar că scade timpii de execuţie pentru anumite taskuri şi elimină greşelile inevitabile umane, dar ajută enorm în obţinerea instant a datelor cu aplicabilitate directă în:

  • planificare financiară
  • urmărirea cheltuielilor
  • obţinerea instant a informaţiilor financiare necesare

⭐Eliminarea greşelilor

Datorită inteligenţei artificiale soluţia învață practic să extragă datele din orice şablon de factură, la fel cum o face şi un om. Diferenţa este că aplicaţia nu oboseşte, nici nu-i scade performanţa ca urmare a stresului sau efectuării unei sarcini repetitive şi destul de plictisitoare.

⭐Creşterea eficienței în atingerea obiectivelor financiare

Acest aspect este lesne de înţeles. Datele obţinute mai rapid conduc duc la transparenţă financiară, monitorizare şi optimizare în timp real.

CREEAZĂ CONT FGO

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *