Procesarea extraselor: câți bani ai și de unde mai ai de luat?

Până nu demult, ca să îți cunoști situația financiară la zi (cu alte cuvinte, să știi câți bani ai și de unde mai ai de luat), trebuia fie să aștepți raportul lunar de la contabilitate, fie să pierzi chiar tu timp analizând toate tranzacțiile firmei provenite din diverse medii (bancar, online, curier etc.).

Din fericire, pe măsură ce tehnologia inteligentă este integrată în proiectele și activitățile de zi cu zi, lucrurile se simplifică substanțial. Ca drept dovadă, în FGO ai acces la procesarea automată a extraselor bancare, de la curieri sau alți parteneri, tocmai prin prisma integrării tehnologiei avansate.

Poate suna complicat, dar iată pe scurt ce înseamnă pentru tine: încarci extrasul în FGO, iar FGO îți spune care facturi sunt încasate.

Astfel, ai o evidență clară a banilor pe care i-ai încasat și ce clienți încă îți sunt datori sau întârzie prea mult cu plata. Fără să te pierzi analizând zeci sau poate sute de tranzacții.

*Asocierea încasărilor cu facturile emise se face automat în funcție de o serie de criterii: numele sau CUI-ul clientului, suma de pe factură și suma încasată, numărul facturii, contul bancar etc.

**Facturile care au fost deja marcate de tine ca încasate înainte de procesarea automată, nu vor mai fi asociate unei tranzacții (poți face acest lucru manual sau poți ignora respectiva tranzacție)

***Stricăm surpriza și îți spunem că lucrăm chiar în acest moment și la procesarea automată a plăților, astfel încât să te ajutăm să știi exact câți bani ai în „portofel” și pe ce ai cheltuit.


*Update: Procesarea automată a plăților este disponibilă
Prin procesarea automată a extraselor bancare în FGO, vei vedea atât încasările tale, dar și plăţile efectuate prin bancă. Iar după o setare rapidă a categoriilor sau centrelor de cost, ai la îndemână analize detaliate asupra plăţilor tale. Astfel, poţi vedea rapid în dashboard care sunt furnizorii către care plătești cel mai mult, ce procent ocupă utilităţile, salariile sau orice alt centru de interes setat de tine.

Care extrase sunt procesate automat de FGO:

  • de la banca: BCR, BRD, BT, Garanti, ING, OTP, Raiffeisen, Unicredit
  • de la curier: Fan Curier, GLS, Urgent Cargus
  • de la alti parteneri: mobilPay, eMag Marketplace 

Procesarea extraselor în FGO în 2 pași mai simpli decât par:

  1. Descarci extrasul cu tranzacții pe perioada dorită (ex.: din contul tău online banking sau contul MobilPay)
  2. Accesezi pagina Încasări – Procesare extrase din contul FGO, unde adaugi extrasul cu tranzacții (în contul bancar/curier aferent). Apoi FGO asociază automat facturile emise cu încasările lor și le marchează ca încasate (numai după aprobarea ta).
Chiar și mai puține griji pentru tine: atunci când FGO detectează o proformă încasată, generează automat factura din proformă.

 

 

Ca antreprenor, știi cât de important este să ai la îndemână informaţiile potrivite, la momentul potrivit. Încearcă și tu procesarea automată a extraselor și vezi cât de ușor poți fi la curent cu situația ta financiară, fără să pierzi timp sau să aștepți rapoarte din contabilitate.

CREEAZĂ CONT FGO

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Bitnami