FGO în 2022. Retrospectiva celor mai importante actualizări

Anul 2022 a fost un an intens ce ne-a pus pe mulţi în faţa unor realități pe care foarte puțini şi le-au imaginat la cumpăna dintre ani. Chiar dacă la nivel micro, în bula noastră, lucrurile au mers bine, FGO a crescut şi în performanță şi la nivel de comunitate, trebuie să recunoaştem că factorii externi ne-au reconfigurat mentalul. Conflictele din vecinătate, marile evenimente din sfera blockchain-ului, dar şi inflaţia şi-au pus amprenta, ne-au dat de gândit, ne-au temperat pe anumite planuri, dar nu ne-au luat elanul de a creşte şi a deveni mai buni, atât cât se poate în contextul şi cu resursele actuale.

De ce spunem asta? Pentru că am observat în acest an şi multe decizii luate pe fondul panicii, mult pesimism şi proiecţii sumbre asupra viitorului, asupra mediului de afaceri autohton şi nu numai. Şi ne dorim ca fiecare dintre voi să îşi urmeze obiectivele şi visele cu mai multă încredere, cu focus mai mare pe ceea ce avem, decât pe ceea ce ni s-ar putea lua, cu un spirit mai critic şi cu mai multe filtre faţă de avalanşa de informaţii şi proiecţii negative.

Pentru FGO, anul 2022 a adus multe update-uri şi îmbunătăţiri ale proceselor deja existente şi ne bucurăm că ne-aţi fost alături pe parcurs! Aşadar, ne-am gândit că ar fi interesant să trecem în revistă cele mai importante actualizări din 2022.

⭐Integrarea sistemului naţional de facturare electronică RO e-Factura în FGO

Toți știu că emiterea e-Factura cu FGO este disponibilă gratuit; să faci facturi pe hârtie este deja mai costisitor și mai complicat decât să le emiţi în FGO.

Ce poate nu ați aflat este că e-Factura se poate și transmite către SPV-ANAF direct din contul FGO, chiar din pagina cu toate facturile, fără alte costuri pentru softuri sau contabilitate.

În plus, pentru a elimina cât mai multe griji de pe umerii antreprenorilor, FGO trimite sugestii și remindere pe măsură ce sunt introduse date. Totodată, poate inclusiv să trimită automat facturile către ANAF, pe baza autorizării cu semnătura digitală.

Citeşte pe larg despre integrarea cu RO e-Factura.

⭐Automatizarea și simplificarea proceselor financiare

Conectarea contului bancar în FGO (prin directiva PSD2) este o funcţionalitate dezvoltată anul trecut, dar care în 2022 a primit numeroase actualizări ce oferă utilizatorului un nivel maxim de automatizare, de la citirea soldului și tranzacțiilor bancare, la asocierea automată a tranzacțiilor atât cu facturile emise, cât și cu cele primite şi salvate în FGO. FGO permite inclusiv conectarea cu REVOLUT sau WISE, pe lângă băncile clasice din România, în total fiind disponibile 11 bănci.

Info: datele se preiau pentru toate conturile firmei tale, aproximativ în acelaşi timp, de două ori pe zi în intervalele 10-11 și 16-17.

⭐Procesarea facturilor de la furnizori prin algoritmi de AI

Nu-i magie, ci știința și rezultatul multor ani de cercetări, unele originând din România; este un efort de integrare, dezvoltare şi automatizare pe care echipa noastră l-a petrecut cu plăcere știind câte lucruri se pot face atunci când chiar vrei să te bazezi pe consecvență și rapiditate în operare. Atunci când primești o factură de la un furnizor – orice furnizor – FGO citește singur și îţi afișează toate informațiile din factură, fără intervenția ta. Citirea datelor se face pe baza unor sisteme complexe de algoritmi bazați pe inteligența artificială și cele mai noi tehnologii. Astfel, FGO reușește să citească datele din orice PDF, fără să fie necesară o antrenare prealabilă.

⭐Introducerea asistentului financiar digital

Prin preluarea din contabilitate a balanţelor, FGO transpune grafic evoluţia principalilor indicatori financiari și “traduce” informațiile din balanța contabilă. În plus, soluția poate transmite alerte la fiecare închidere lunară.

⭐Integrarea infrastructurii Amazon Web Services în vederea creşterii securităţii datelor

Dintotdeauna siguranţa și securitatea datelor au fost o prioritate pentru noi. Când spunem siguranţă ne referim la datele clienților noştri, la modul în care acestea sunt stocate şi partajate. Anul acesta, FGO a atins cel mai înalt nivel de siguranţă, iar acest lucru ne-a fost confirmat chiar de către Amazon, prin studiul de caz pe care l-au realizat despre FGO.

⭐Îmbunătăţirea proceselor pentru comercianţi şi parteneri

Începând din acest an, FGO este integrat și cu eMag HU şi eMag BG. Pe lângă emiterea facturilor, ai posibilitatea de automatizare a comenzilor stornate din eMag, funcţionalitate ce reprezintă o extensie a eMAG Stornare; în plus, din octombrie, ai disponibil serviciul de split voucher, un voucher ce poate fi aplicat pe mai multe produse.

Tot la capitolul Comerţ şi parteneriate, acum ai posibilitatea de a adăuga link de plată pe Ofertă. Partenerii tăi externi pot primi linkuri de plată în EUR / USD sau link de plată în engleză pentru ofertele și facturile emise în aceeaşi limbă şi pot fi în încasate în moneda emisă, conform parteneriatului cu procesatorul de plăţi.

În ceea ce privește contractele, acestea includ acum opţiunea de facturare automată periodică sau în rate fixe per contract şi permit adaugarea de documente scanate, sume şi termene de plată.

⭐FGO în limba engleză

Deoarece în comunitatea FGO există și utilizatori care nu vorbesc limba română, pentru ei și nu numai, am lansat FGO în limba engleză, utilizatorii având posibilitatea de a schimba limba în setările contului.

Acestea sunt doar o parte dintre actualizările lansate în 2022. Dacă vrei să le treci în revistă pe toate, accesează secţiunea de notificări din contul tău FGO.

CREEAZĂ CONT FGO

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *