Micile afaceri irosesc până la 240 de zile pe an pe sarcinile administrative

Un studiu realizat de Sage ne arată că micile afaceri pierd anual până la 240 de zile de muncă pe sarcini administrative, ceea ce înseamnă aproximativ 17% din totalul de forță de muncă implicată. Este suficient pentru a spune că irosirea a 17% din forța de muncă anuală pe sarcini care nu au nicio legătură cu dezvoltarea efectivă a firmei este contraproductivă. Iar cu atâtea soluții de automatizare disponibile, afirmația anterioară este cu atât mai solidă.

De ce nu folosesc micile companii soluțiile de automatizare și ce se poate face pentru a reduce timpul dedicat sarcinilor administrative? Pentru a răspunde la aceste întrebări, Sage a condus un studiu aplicat pe mai mult de 3000 de companii din 11 țări (printre care și Franța, Germania, Spania, UK) ale căror date te invităm să le urmărești. Sunt interesante.

Ce este povara administrativă

Așa cum definește Sage, administrativul este împărțit în sarcini operaționale și de reglementare. Partea de reglementare nu contribuie în niciun fel la funcționarea afacerii, dar este impusă de guverne și de regulă diferă în funcție de sectorul de activitate. Micile firme de contabilitate, avocatură, cabinetele medicale și firmele de comerț sunt doar câteva exemple care trebuie să respecte aceste reglementări. Așadar, partea administrativă de reglementare este responsabilă de pierderea de timp prețios, iar eficientizarea companiilor prin investiții în soluții de automatizare ar aduce multe beneficii și nu se rezumă doar la timp, ci și la bani.

Constatări cu privire la sarcinile administrative

Opt tipuri de sarcini au fost identificate ca fiind responsabile de ineficiența micilor companii și sunt legate de:

  • contabilitate
  • resurse umane
  • salarizare
  • sarcini legate de taxe și impozite
  • urmărirea întârzierii plăților
  • procesarea facturilor primite
  • emiterea facturilor şi procesarea plăţilor
  • cooptarea şi trainingul noilor angajaţi

Deşi multe companii recunosc avantajele digitalizării şi chiar recurg la aceasta în ceea ce priveşte, de regulă, contabilitatea multe taskuri administrative, repetitive şi mari consumatoare de timp rămân nedigitalizate. Rezultatele studiului ne arată că 47% dintre companiile urmărite nu implementaseră nicio soluţie software de automatizare a sarcinilor.

Automatizează sarcinile administrative din firma ta!

CREEAZĂ CONT FGO

Care este motivul pentru care micile businessuri opun rezistenţă în faţa implementării soluţiilor de automatizare?

Interesant este că aproximativ 30% dintre respondenţi nu au avut niciun motiv. Multe companii, aşadar, pur şi simplu nu iau în calcul astfel de acţiuni. 20% susţin că ar pierde prea mult timp cu astfel de implementări şi alţi 20% ridică problema costurilor ridicate. De asemenea, au fost multe voci care au semnalat faptul că automatizarea implică procese complicate, sisteme software învechite şi incompatibile şi nu în ultimul rând lipsa de formare. Cu alte cuvinte, rezistenţa în faţa automatizării vine din lipsa de informare, percepţia eronată că astfel de soluţii sunt complicate şi scumpe şi nu în ultimul rând de lipsa resurselor tehnologice.

Soluţii disponibile

Fără a insista prea mult pe faptul că automatizarea proceselor administrative înseamnă eficientizarea timpului şi a costurilor, putem spune că micile firme au o mulţime de soluţii disponibile. Important este ca acea soluţie să fie în acord cu necesităţile businessului, resursele companiei şi nu în ultimul rând cu obiectivele urmărite.

Citeşte şi despre Automatizarea taskurilor în FGO

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *